Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
”Mărsu pă digănie”, de Rusalii la Hodișa
Florin Răchitan  - Duminica, 12 Iunie 2022

În duminica de Rusalii, la Hodișa a avut loc una dintre cele mai frumoase sărbători populare din Codru, ”Mărsu pă digănie”, în cadrul căreia tinerii își caută viitorii parteneri sau partenere de viață din alte sate.

La evenimentul organizat ca o reînviere a tradiției de către Asociația ”Codrenii” și Primăria Socond, au fost prezente și oficialități județene, precum deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni.

Potrivit tradiției, în cadrul întâlnirii, pretendenții își etalau întreaga măiestrie artistică în cântece și dansuri, interpretate în mod magistral.

Era un prilej de cunoaștere reciprocă, prin intermediul comunicării artistice directe, participanții având ocazia să admire nestematele folclorice din satele vecine.

”Le mulțumesc pentru implicare sătenilor, tinerilor și organizatorilor care se străduiesc ca aceste obiceiuri să nu se piardă, pentru care merită întreaga noastră apreciere” – a declarat Cristian Valer Beșeni.

1558 vizite
Distribuie pe